کسب و کار

بیزینس کوچینگ چیست ؟

بیزینس کوچینگ

مهم‌ترین هدف هر صاحب کسب‌وکاری، رشد و ترقی است. اما گاهی این فرایند می‌تواند بسیار سخت باشد. کمک‌گرفتن از کوچ (مربی) کسب‌وکار پاسخی به این نیاز است. کوچ‌های کسب‌وکار متخصصان باتجربه‌ای هستند که به استارتاپ‌ها، کارآفرینان و رهبران شرکت‌ها آموزش می‌دهند. این آموزش می‌تواند در جهت ایجاد مهارت‌های رهبری، استراتژی‌های تجاری یا بهبود طرز فکر صاحب کسب‌وکار باشد. دراین‌رابطه موسسه آموزش عالی ماکان، بهترین دوره آموزشی کسب و کار در اصفهان را ارائه می‌کند.

تاریخچه کوچینگ کسب و کار از کجا شروع می‎شود؟

برای درک تاریخچه کوچینگ کسب و کار یا بیزینس کوچینگ، مهم است که به تاریخچه خود کلمه کوچینگ (مربیگری) نگاهی بیندازیم. این اصطلاح، زمانی رایج شد که دانشگاه آکسفورد، در سال ۱۸۳۰ از آن به معنی معلم خصوصی استفاده کرد.

بعدها در دهه ۱۹۷۰، نویسنده آمریکایی، تیموتی گالوی، کتاب‌هایی به نام مجموعه درونی (Inner Series) را منتشر کرد. او در این کتاب‌ها، ایده‌های جدیدی در مورد کوچینگ و دستیابی به موفقیت همه‌جانبه در ورزش‌ و سایر حرفه‌ها مانند موسیقی مطرح کرد. گالوی به‌قدری محبوب شد که افراد غیرورزشکار هم از کتاب‌های او در زندگی شخصی و حرفه‌ای خود استفاده کردند.
در سال‌های دهه ۱۹۸۰ اثبات شد که کوچینگ برای حمایت و کمک به مدیران جهت دستیابی به عملکرد بهتر ضروری است. در همین زمان مقالات زیادی در مورد مفهوم کوچینگ در مجلات معتبر منتشر شد.

امروزه بیزینس کوچینگ به یک امر ضروری در دنیای کسب‌وکار تبدیل شده است. شرکت‌ها می‌دانند که بدون داشتن کوچ (مربی) نمی‌توانند در مسیر صحیح پیشرفت کنند.اگر به دنبال دوره آموزش کار آفرینی در اصفهان هستید حتما در دوره های آکادمی ماکان شرکت کنید.

فرایند کوچینگ کسب و کار چگونه شروع می‌شود؟

مربی‌های کسب‌وکار این فرایند را با یادگیری همه چیز در مورد برند شما شروع می‌کنند. ارزش دارایی‌ها، گروه مشتریان هدف و چالش‌هایی که با آن روبرو خواهید شد را مورد بررسی قرار می‌دهند.

در مرحله بعد در مورد چشم‌انداز شما برای شرکت و اهدافی که برای آن دارید، اطلاعات بیشتری کسب می‌کنند. صاحب یک کسب‌وکار ممکن است تنها بخواهد آن را به درآمد قابل‌زندگی برای خود تبدیل کند. از طرفی دیگر یک نفر قصد داشته باشد شرکتی چندمیلیون‌دلاری راه‌اندازی نماید. بنابراین همان‌طور که ممکن است هر شرکتی منحصربه‌فرد باشد، هر صاحب کسب‌وکاری نیز دیدگاه خاص خود را دارد.

یک مربی کسب‌وکار در این مرحله با شما همکاری خواهد کرد تا اهدافی سودمند و قابل‌دستیابی برای تیم خود تعیین کنید. شما باید به این اهداف برسید تا بتوانید به طور موثر رشد کنید و به چشم‌اندازی که در نظر گرفته‌اید، برسید.

در طول کل این فرایند، کوچینگ کسب و کار به‌عنوان منبع ارزشمندی از اطلاعات شخصی و مشاوره عمل می‌کند.

بیزینس کوچینگ

بیزینس کوچینگ چه مزایایی دارد؟

کار با یک مربی می‌تواند شبیه به گرفتن شریک تجاری یا ایجاد یک رابطه قابل‌اعتماد باشد. از مزایای آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

⦁ چشم‌انداز و اهداف شما را برآورده می‌کند.
شما می‌توانید آزادانه به مربی خود در مورد سایر اهداف مدنظرتان بگویید. آیا وقت آزاد بیشتری می‌خواهید؟ می‌خواهید بیشتر به مسافرت بروید؟ فرصتی برای دنبال‌کردن علایق دیگر نیاز دارید؟ قصد دارید یک خط کسب‌وکار متفاوت را امتحان کنید؟ یک مربی کسب‌وکار مطمئن می‌شود که اهداف شما واقع‌بینانه و دقیق هستند. سپس برنامه‌ای ارائه می‌کند تا این موارد را بدون به خطر انداختن موفقیت کسب‌وکار انجام دهید.
⦁ به شما کمک می‌کند تا دیدگاه مشخصی در مورد کسب‌وکار خود به دست آورید.
یک مربی خوب به شما کمک می‌کند تا چالش‌های کلیدی را شناسایی نمایید و تصمیم‌های هوشمندانه‌تری بگیرید. همچنین روی پروژه‌های پول‌ساز تمرکز کنید و استراتژی‌هایی را توسعه دهید که کسب‌وکار شما را به سطح بالاتری برساند. بنابراین کوچینگ کسب و کار با تغییر جهت‌دادن دیدگاه شما به مسیر درست، تاثیر ایجاد می‌کند. این کار معمولا طرز فکر و عمل شما را برای بهترشدن تغییر می‌دهد و نتایجی عالی به همراه دارد.
⦁ مهارت‌های شما را بهبود می‌بخشد.
شما هرچند مدت هم در زمینه تجارت سابقه داشته باشید، همیشه باید در حال یادگیری باشید. این امر برای توسعه و موفقیت شرکت شما حیاتی است. مربیان خوب به شما کمک می‌کنند تا مهارت‌های خود را ارتقا دهید. شما باید تصمیم بگیرید که در چه حوزه‌هایی نیاز به بهبود دارید. آیا در مدیریت پروژه با مشکل مواجه هستید یا مدیریت یک تیم؟ یک مربی کسب‌وکار آنجا خواهد بود تا در صورت لزوم شما راهنمایی کند.
⦁ اعتمادبه‌نفس شما را افزایش می‌دهد.
به‌عنوان یک کارآفرین، هرکس در زندگی شخصی و کاری خود مشکلات زیادی را پشت سر گذاشته است. این امر می‌تواند به اعتمادبه‌نفس شخص ضربه وارد کند. چه به‌تازگی کسب‌وکار خود را شروع کرده‌‌اید یا یک صاحب کسب‌وکار باتجربه باشید، کوچینگ کسب و کار از شما پشتیبانی می‌کند تا به‌تنهایی کارها را انجام دهید. با گذشت زمان، یاد خواهید گرفت که برای رهبری با اعتمادبه‌نفس باشید و با چالش‌ها روبرو شوید.

تفاوت بیزینس کوچینگ و مشاور کسب‌وکار در چیست؟

احتمالا در این مرحله این سوال به ذهن شما رسیده است که کوچینگ کسب و کار چه تفاوتی با مشاوره کسب‌وکار دارد. در اصل، هدف هر دو آن‌ها کمک به موفقیت در کسب‌وکار و دستیابی به موفقیت بیشتر است. اما تفاوت‌هایی نیز دارند که در زیر به برخی از آنها اشاره می‌کنیم:
⦁ کار مشاوره دستوری و کوچینگ غیردستوری می‌باشد. این بدین معنا است که در جلسات مشاوره کسب‌وکار، احتمالا مشاور بیشتر صحبت‌ها را انجام می‌دهد. درحالی‌که در کوچینگ، مربی سوالاتی را مطرح می‌کند و به صاحب کسب‌وکار فضایی می‌دهد تا بیشتر صحبت‌ها را انجام دهد.
⦁ مشاور کسی است که دانش، مهارت و تجربه خود را به اشتراک می‌گذارد تا به دیگران کمک کرده و باعث رشد و پیشرفت فرد شود. اما کوچ کسی است که به مشتری در مورد اهدافش راهنمایی می‌کند و به او کمک کرده تا به پتانسیل کامل خود برسد.
⦁ مشاوره اغلب طولانی‌مدت است و گاهی اوقات می‌تواند سال‌ها یا حتی دهه‌ها طول بکشد. درحالی‌که کوچینگ اغلب کوتاه‌مدت می‌باشد.
جمع‌بندی

کوچینگ کسب و کار، فرایندی است که در آن کوچ (مربی) به شما کمک می‌کند تا چشم‌اندازی برای کسب‌وکار خود طراحی کنید که با ارزش‌های شما و اهدافی که برای زندگی خود دارید، هماهنگ باشد. همچنین به شما این امکان را می‌دهد که کسب‌وکار خود را از جایی که هست به جایی که می‌خواهید ببرید. دراین‌رابطه بهترین دوره آموزشی کسب و کار در اصفهان را می‌توانید در موسسه آموزش عالی ماکان تجربه کنید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *